Kung fu-kämpe hotade stycka man

Skivarp 58-åringen stoppade ner en Glockpistol i ett hölster på höften och hotade grannen.
Sedan återvände han iklädd kung fu-dräkt och utförde ”ninjarörelser” och hotade att skära grannen i bitar.
Hovrätten dömer nu 58-åringen till villkorlig dom och dagsböter.

Festen på kvällen den 14 juni 2014 i en grannlägenhet hade varit stökig och mannen som hade blivit störd knackar dagen efter på hos kvinnan och beklagar sig. En stund senare ropar en 58-årig man som bor i området på honom från gatan. 58-åringen har då en pistol av märket Glock i ett hölster på höften och påstår att han är kvinnans livvakt.
Efter en ordväxling greppar 58-åringen efter vapnet varpå grannen blir rädd. Pistolmannen drar dock aldrig vapnet och går därefter iväg.
Men en stund senare ångrar han sig, byter om till en kung fu-dräkt och ställer sig i kvinnans trädgård och utför en serie ninjarörelser, enligt ett vittnesmål. Han ska då också ha haft ett föremål i handen som ”glimmade” och ska även ha uttalat att han ska ”choppa honom i bitar” riktat till mannen som klagade på festen, enligt ett vittnesmål.
58-åringen blev strax därefter omhändertagen av polisen.
I samband med gripandet hittades även en revolver som mannen inte hade tillstånd för och därmed beslagtogs.
Tingsrätten dömde mannen i oktober förra året till 60 dagsböter på 50 kronor vardera i kombination med villkorlig dom. Domstolen motiverade då sin dom med att 58-åringen inte förekom i brottsregistret och att beteendet hade varit av ”ett mycket udda slag” men inte orsakat av psykisk sjukdom.
Domen överklagades dock och först nu kom hovrättens beslut, den 14 december. Tingsrättens dom blir nu fastslagen och mannen slipper alltså fängelsestraff för sitt brott. Och inte heller hovrätten finner att en allvarligt psykisk störning skulle ligga bakom agerandet.

Dagens fråga

Märkte du av det märkliga väderfenomenet igår morse?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×