Deras händer räckte för att bilda ring runt kommunhuset. För ett mer solidariskt och öppet Vellinge.
Sara Thenfors Linderoth är en av initiativtagarna till nätverket Sträck ut en hand och var jätteglad över den stora uppslutningen.
– Vi måste göra vad vi kan för att få igenom vår politik, säger Carina Wutzler (M).
Motdemonstranter fanns också på plats vid komunhuset men nöjde sig med burop.
Många hade samlats för att delta i manifestationen på söndagen.

Deras händer räckte runt kommunhuset

VELLINGE – Det är underbart att se så många här, sade Sara Thenfors Linderoth som är en av initiativtagarna till nätverket Sträck ut en hand i Vellinge.

På söndagen hade de kallat till en manifestation för ett öppnare och mer solidariskt Vellinge.
Och efter tal och samling var det dags. Alla som slutit upp vid kommunhuset tog varandra i handen och bildade en ring runt kommunhuset.
– Fantastiskt! Vi nådde runt och jag är så otroligt glad. Det hade jag inte vågat hoppas, jublade Sara Thenfors Linderoth när det hela var genomfört.
Bara en liten grupp motdemonstranter med ett plakat med texten ”Vellinge blir som Malmö” jublade inte, men bortsett från några burop gick allt lugnt till och den polis som parkerat på gatan behövde aldrig ingripa.
– Polisen är här för att det har förekommit hot mot en i nätverket som figurerat i tidningen tidigare, säger Sara Thenfors Linderoth.

Hon betonade i sitt tal att Sträck ut en hand är opolitiskt.
– Vi bildades för att vi vill förändra den bild som finns av Vellinge. Vi vill se kommunen öppna upp för flyktingmottagning och vi vill ingjuta mod hos dem som ska ta besluten. Den ring vi slår runt kommunhuset ska symbolisera tolerans och solidaritet och vi hoppas nu på fortsatt engagemang.
– Vi har sett grannkommunerna engagera sig och vi vet att många från Vellinge också är aktiva där. Men varför är det så tyst i Vellinge? Varför hörs så få generösa röster härifrån?
– Vi är många som vill engagera oss. Vi vill att våra barn växer upp i ett samhälle som tar ansvar och vi tror mångfald är bättre än enfald, slutade Sara Thenfors Linderoth.
Inne i kommunhuset, som hakat på manifestationen och höll öppet på söndagen, bjöds kaffe och kaka och information.

Kommunalrådet Carina Wutzler (M) fanns på plats.
– Det här är ett positivt engagemang och vi passar på att berätta vad man kan göra för att hjälpa och vad kommunen behöver, sade Carina Wutzler.
– Det är familjehem förstås, gode män, kontaktpersoner. Vi ger stöd åt Trelleborg genom att öppna ett boende i V Ingelstad för 30 personer och har en lokal till på gång där. Vi planerar för HVB-hem och vi förbereder oss för att ta emot vuxna flyktingar, för det kommer att komma.

Nyhetsbrev

×