Christina Olséni och Micke Hansen. Pressbild

Badhytten blir sommarens följetong i Skånskan

Sommarföljetong Vi ställde fyra frågor till författarna Christina Olséni och Micke Hansen som debuterade med Falsterbodeckaren Badhytten i våras. Från och med i morgon, måndag 22/6, går Badhytten som sommarföljetong i Skånska Dagbladet.

Hur känns det att Badhytten ska vara följetong i Skånskan i sommar?
– Det känns självklart väldigt hedrande och vi är både glada och stolta över att Skånskan valt ut vår bok som tidningens sommarföljetong. Vi tror och hoppas att tidningsläsarna kommer få en mysig stund och en kul start på dagen med Badhytten. Att börja sommardagen med en kopp kaffe eller te, en fralla och ett leende är aldrig fel!

Vad har ni fått för läsarreaktioner efter boksläppet nu i våras?
– Eftersom Badhytten är vår debutbok visste vi inte vad vi kunde förvänta oss och blev därför glatt överraskade över det fina mottagandet. Vi får mycket kommentarer från läsare och många har berättat att de sträckläste boken och inte kunde lägga den ifrån sig förrän den var utläst. Det har också visat sig att den når en bredd av läsare som vi inte kunnat föreställa oss, den yngsta läsare vi känner till är 13 år och den äldsta 95 år. Vi har varit ute och pratat om boken på bibliotek, läsecirklar, bokhandel, skola med mera och många läsare skriver till oss på vår facebooksida. Kommentarer vi fått är att den är lättläst, att den skiljer sig från andra deckare och att de fastnat för den fina miljön i kombination med härliga karaktärer och humor. Vi fick en fin recension av BTJ (bibliotekstjänst) och bibliotek över hela landet, inklusive Finland, köper in den för fullt. Det har visat sig vara långa köer på många av biblioteken och det känns såklart väldigt kul. Flera bokhandlare vi pratat med säger att Badhytten säljer bra och redan i maj trycktes tredje upplagan. Lagom till midsommar släpps ljudboken med Anton Körberg som inläsare och vi har redan märkt en stor efterfrågan på den

Hur går det med uppföljaren till Badhytten, Fågelskådaren, skriver ni på den i sommar?
– Det går fint, planen är att vi ska skriva klart Fågelskådaren under sommaren, så att den kan släppas till våren samtidigt som Badhytten släpps som pocket. Vi kommer att finnas på plats i Vellinge kommuns tält Falsterbo Horse Show för att möta våra läsare och självklart sälja och signera böcker.

Vad läser ni själva i sommar?
Micke: – Jag tänkte se om jag hittar lite feelgoodböcker. Fredrik Backman och Agatha Christie låter som en bra sommarmix.
Christina: – Det blir, som varje sommar, en blandning av deckare och böcker jag är nyfiken på. Överst på nattduksbordet ligger Första telefonsamtalet från himlen av Mitch Albom och Liane Moriartys Öppnas i händelse av min död.

×