Sprängattentat på Rasmusgatan i Malmö Foto: Mats G Svensson

Explosion i natt – två skadade

Två personer skadades lindrigt i samband med en explosion på Rasmusgatan i Malmö under natten mot fredag.

Klockan var 02.31 när polisen mottog larmet om detonationen.
– Vi fick in en uppgift om en detonation på Rasmusgatan och det visar sig att något sprängts mellan en bil och en fastighet, säger polisens vakthavande befäl Peter Martinsson.
En 47-årig man råkade passera platsen just när explosionen inträffade. Han skadades lindrigt av splitter och fördes till sjukhus. Polisen tror inte att han har någon koppling till attentatet. Det uppstod även vissa materiella skador på platsen. Även ett tidningsbud, en 35-åring man, skadades lindrigt vid explosionen.

Vid explosionen skadades entrédörrarnas säkerhetsglas. Flera fönster i husets bottenvåning splittrades vid smällen. Även en telefonkiosk i hörnet av Rasmusgatan och Lantmannagatan och flera bilar fick splitterskador.
– Det är en port, fönster, ett par-tre bilar och även en telefonkiosk. Jag visste inte att det fanns kvar, säger Peter Martinsson.
I en port strax intill bor Sandra Lindström. Hon berättar att nattens explosion var långt mycket kraftigare än de fyrverkeripjäser och smällare hon har vant sig vid att höra under kvällarna.
–  Ja, det small ordentligt. Jag trodde rutan skulle krossas. Inte en chans att jag går ut och går med hundarna efter åtta på kvällen här nu, säger hon.

Hon tycker att det har varit ovanligt lugnt i området den senaste tiden.
–  Man tänker att eftersom det har varit lugnt ett tag nu så snart kommer helvetet bryta loss.
En halvtimme innan explosionen ska ett större slagsmål ha utspelat sig på platsen. Vittnen har lämnat uppgifter om allt från åtta till 20 inblandade.
– När vi kommer fram har man lämnat på olika sätt.
Polisen tror att sprängningen har kopplingar till bråket. Man har nu kallat in tekniker som ska utreda vad det var som exploderade. Dådet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

 

Dagens fråga

Sparar du på vattnet hemma i sommar?

Loading ... Loading ...

Tv

×