Ludwine Cafmeyer och Kenneth Holm utanför Bistron.

Kenneth Holm säljer Bistron i Höllviken

HÖLLVIKEN Kenneth Holm driver just nu sin sjunde krog men förmodligen inte så länge till. Bistron i Höllviken är till salu. Efter ett framgångsrikt liv i branschen i 45 år tycker han och hustrun Ludwine Cafmeyer att det är dags att göra något annat.

Kenneth Holm och hustrun har haft restaurangen i Höllviken sedan 2008. Då bosatte de sig i Höllviken efter att ha drivit en framgångsrik restaurang i Belgien.

Tidigare har Kenneth Holm även drivit Bistro Velo i Skanör och flera andra krogar i Sverige och utomlands. Han har blivit omnämnd i Michelinguiden.
– Gubben börjar bli sliten nu. Vi gör allt. Lagar mat, serverar, städar och bakar bröd. Det är så ett ställe ska skötas. Man måste veta vad man talar om och kunna allt från grunden.
– Jag säljer bara till dem som kan det här yrket. Man kan inte arbeta med något helt annat och vilja starta en krog. Det är erfarenhet som krävs och det här är en livsstil, förklarar Kenneth Holm.

Han rabblar upp sitt liv inom branschen som ett rinnande vatten. Årtal, restauranger, värdshus, mötena med prins Bertil och prinsessan Lilian som han träffade när han startade boulehallen på Djurgården

Kenneth Holm är född i Stockholm. Båda hans bröder var framgångsrika inom restaurangbranschen och det är dem som han inspirerats av.
– Både jag och min fru är självlärda. Jag har arbetat mig upp från grunden och började bland annat som chef för disken på ett värdshus på Lidingö. Då, 1969, var lönen 6,50 i timmen.
Att Kenneth Holm skulle bli restaurangbranschen trogen var inte självklart. Ett tag körde han buss i Stockholm. Han kom in på psykologlinjen på Stockholms universitet men stannade inte länge.

Paret trivs utmärkt i Höllviken och planerar att bo kvar där.

Dagens fråga

Missar du ofta att äta frukost?

Loading ... Loading ...
×