Vellinges kommunalråd Carina Wutzler (M) gillar idén med Vellingedollar.

Så blir Vellinges nya slogan

Vellinge Infartsskylten ”Här är friheten större” byts ut i sommar. Vellinge kommun presenterade på fredagen sin nya slogan – ”Bättre utsikter”.

Den nuvarande infartsskylten vid motorvägen från Malmö har blivit rikskänd – på gott och ont, säger Vellinges kommunikationschef Mats Adolfsson.
– Den har gjort sitt jobb att positionera Vellinge.
– Friheten har inte blivit mindre nu, tillägger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande.
Hon anser att den gamla ”frihetsdevisen” var bra när den kom 2002, men att den nu känns otidsenlig och otydlig.
– En del har tyckt bra om den, en del kommer säkert tycka att det är dumt att vi tar ner den. Andra förstår den inte alls.

Arbetet med att ta fram en ny slogan har pågått sedan i höstas. Ersättningen till reklambyrån som anlitats för ändamålet beräknas till cirka 200 000 kronor. Ett 70-tal olika förslag har bearbetats till:
”Välkommen till Vellinge kommun – bättre utsikter.”
Kommunen hoppas nu att den ska leda till att fler vill flytta till Vellinge och att fler turister blir nyfikna och vill besöka kommunen.
Carina Wutzler nämner kommunens profileringsområden: en skola som ligger i toppen på rankningslistan, ett bra företagsklimat, naturen och närheten till storstäderna i Öresundsregionen.
Men man är inte nöjda tillägger hon:
– Vi vill stå på tårna och visa att bäst kan bli ännu bättre. Vi tillåter oss att vara lite kaxiga.

Att den nya slogan kan tolkas på flera sätt, håller Carina Wutzler med om. Men den ska vara lite klurig och väcka känslor, säger hon.
– Vi är unika och vill vara unika – och sticka ut hakan. Då kanske man får tåla att det är någon som inte gillar den. Men jag hoppas och tror att man ska känna att det här är bra, att man förstår vad vi menar och känner en stolthet över devisen.
Den nuvarande sloganskylten plockas ner i sommar och ersätts med den nya, som även blir större för att synas bättre. Liknande skyltar sätts även upp från Trelleborgs- och Svedalahållet.

Vad händer med frihetsskylten då?
– Kommunen kommer att behålla den i eget förvar. Det blir ingen auktionering som vi har fått förfrågan om. Den är inte till salu, säger Carina Wutzler

Nyhetsbrev

×