Stenladan kommer att fyllas av konstverk under påskhelgen. Mer än 300 olika verk kommer att visas när Västra Skånes konstnärsgilles medlemmar har samlingsutställning här.
Stenladan kommer att fyllas av konstverk under påskhelgen. Mer än 300 olika verk kommer att visas när Västra Skånes konstnärsgilles medlemmar har samlingsutställning här.

Ladan i Torup fylls med konst i påsk

Svedala

Verk av 75 olika konstnärer ska ställas ut i stenladan som är den östra längan av stallarna mittemot Torups slott. VSKG kommer även att ha en samlingsutställning på Kulturforum i Esarp. Konstnärsgruppen har valt att inte ha någon samlingsutställning på Alnarpsgården i år.
VSKG ser fram emot det nya samarbetet.
– Det ska bli jättespännande, berättar Birthe Kjell Lindh, kassör i föreningen Västra Skånes konstnärsgille. Priset för lokalen i Alnarp höjdes rejält och därför ville vi gärna hitta en ny.
– En av våra medlemmar tipsade om Torup och vi tror att det kommer att bli jättebra. Vi har fått ett mycket positivt bemötande av Malmö stad.
Stenladan i Torup är på 700 kvadratmeter och renoverades i samband med återuppbyggnaden av stallarna 2010. Stallarna totalförstördes i en brand 2006. Precis som många andra byggnader i Torup ägs den av Malmö stad. 3-4 verk av 75 olika konstnärer kommer att visas här.
– Vi har lockat flera utställare i år och många tycker att det är roligt med en ny lokal, fortsätter Birthe Kjell Lindh.
– I Torup kan man titta på konst och sedan finns det mycket annat att göra där också. Bokskogen ligger bra till och det är lätt att ta sig dit.
Merparten av utställarna har också öppen ateljé därhemma.
Utställningen öppnas på skärtorsdagen och avslutas på annandag påsk. Malmö stad tycker också att det är roligt att en ny verksamhet upptäckt stenladan. Tidigare har det arrangerats både loppmarknader, ölfestival, konserter med mera här.
– Vi välkomnar alla aktiviteter som lockar folk till Torup, berättar Suzanne Simonsson som är Malmö stads koordinator för Torup. Vi fortsätter med att arbeta med att bygga upp olika verksamheter utifrån det inriktningsbeslut som vi fått från Malmö stad.
Nyligen meddelade Torup natur och kultur att man inte kommer att driva kaféet vidare. Troligen kommer det inte att vara klart med en ny arranedator till påskhelgen.
– Fastighetskontoret har som målsättning att ha någon form av servering i kaféet redan till påsk. Dock senast till pingsten då en större våraktivitet väntar i Torup. fortsätter Suzanne Simonsson.

Dagens fråga

Är du orolig för en bostadskrasch?

Loading ... Loading ...
×