Arkivbild

Skånepolisen förstärker bevakningen

Polis fanns på plats utanför synagogan i Malmö och i Helsingborg under söndagen, bland annat för att prata med och lugna församlingsborna.

Man besökte också moskéer och andra religiösa platser för att öka tryggheten och prata med personer som är oroliga.
– Dessutom är vi beredda att bistå polisen i Danmark vid behov, som vi tidigare har gjort, säger Skånepolisens information Ewa-Gun Westford.

Efter attacken mot kulturhuset Kruttønden på Østerbro i Köpenhamn på lördagseftermiddagen satte Skånepolisen in bevakning av Öresundsbron.
– Vi var också på plats under natten och morgonen. Dessutom bildade vi en stab på 5-10 personer som sker vid en särskild händelse i närområdet.

Staben har inventerat vilken personal som finns att tillgå om den danska polisen behöver hjälp på plats eller ska leta efter någon misstänkt i Sverige som har kopplingar till dåden i Köpenhamn.
– För tillfället har vi inga sådana indikationer på några kopplingar till Sverige. Men det kan förändra sig snabbt beroende på vad som kommer fram i polisutredningen.

På frågan om varför Skånepolisen inte har höjt säkerhetsnivån efter attackerna i Danmark svarar Ewa-Gun Westford att det finns en generell hotbild mot Sverige och att säkerhetsnivån är höjd sen terrorattackerna i Paris.

– Vi jobbar i samverkan med den nationella polisen och säkerhetspolisen i Sverige kring hur vi ska agera och har en ständig kontakt med polisen i Köpenhamn för att följa med i händelseutvecklingen, menar Ewa-Gun Westford.


Dagens fråga

Har du ställt fram balkong- eller utemöblerna än?

Loading ... Loading ...
×