Jasmina Djapanovic försöker hitta en lucka i

H65 strålande i 55 minuter

H65 stod upp strålande – men orkade bara i 55 minuter. Team Esbjerg gjorde matchens sista fyra mål och 25-29 blev 25-33.
– I elitserien kommer vi undan med betydligt större formdippar i matcherna än så. Men internationellt på den här nivån, då blir man ohyggligt hårt straffad, kommenterar tränare Niklas Harris.
Trots en jobbig start med 0-3 i baken direkt visade H65 både fart, finess och mod och presterade en del av den bästa handbollen så här långt under säsongen. Team Esbjerg hanterade det höga tempot mer vant och kunde dessutom utnyttja den mer tillåtande domarnivån, men Höörspelarna satt bestämt kvar när karusellen började snurra.
Danskornas försvar var tight som en jylländsk remouladsmörgås, men samtidigt relativt lågt uppställt med fokus på Rebecka Lindberg Johansson på linjen. Det kunde niometersskyttarna Jasmina Djapanovic (sex mål i första halvan, tio totalt) och även Mikaela Mässing utnyttja när hon fick chansen. Esbjergspelarna hann inte blinka när Mässings bazooka small till och hennes tre mål i första halvlek kändes som ett formmässigt expresståg inför vårens slutspel.
H65 tillbringade ändå den mesta av tiden jagandes och kom ofta nära, men aldrig riktigt ikapp. Trots storspel av Jessica Ryde klev H65-spelarna i i halvtid med 12-14-underläge, men samtidigt vetskapen om att ”fasen, det här var ju ingen utomjordisk nivå”.
– Jag blev lite förvånad över att vi fick så mycket yta från nio meter. Esbjerg visst att vi ofta söker linjen – och för min del var det ju bara att ösa på i det läget, säger Djapanovic.
I drygt 20 minuter av andra halvlek fortsatte samma matchbild. Esbjerg gick från ett till fyra måls ledning. H65 jagade nästan ikapp, men kunde aldrig sätta tänderna i den danska fläskestegen ordentligt, även om det kändes så när Cassandra Tollbring kontrade in 18-19.
Istället blev en ytterst märklig situation i 20-24-läget avgörande. Vänstersexan Emma Rask var på väg igenom på genombrott då det plötsligt hördes en signal. Det lät som att domaren blåste för ruff och Rask stannade av och vände om i målområdet. Saken var den att signalen kom från den danske tränaren Lars Frederiksen – som varnades för sitt osportsliga tilltag.
Samtidigt blev det då dansk boll vilket fick Niklas Harris att med ett visuellt fulländat kroppsspråk ifrågasätta de spanska picadorerna i domartröjor. Det slutade med en tvåminutersutvisning på Harris och femmålsunderläge under en potentiell upphämtningsfas.
– Helt sjukt. Under mina tolv år på den här nivån har jag aldrig varit med om något liknande, fräste Harris – och fick efter matchen medhåll från den danske tränaren.
H65 höll på att resa sig även från den smällen och kom upp i 23-26. Men de sista fem minuterna blev för dyrbara.
– Det är tråkigt att vi inte kan fullfölja på samma nivå hela matchen. Vi orkade inte helt enkelt och gjorde några enkla missar. En fyramålsförlust hade jag kunnat acceptera, men inte åtta bollar som nu, suckar Djapanovic.
Returen spelas nästa helg och Harris är såklart medveten om att det handlar om ”Mission Impossible” – inte ens Tom Cruise i spiondräkt och osynlighetsmantel skulle kunna hjälpa till med att vinna med nio bollar borta…
– Vi åker dit med sikta på att vinna matchen. Samtidigt är den här typen av matcher väldigt utvecklande för oss. Den svenska elitserien är inte tillräckligt bra för att vi ska kunna utvecklas som lag speciellt snabbt. Det är väldigt stor skillnad på att ena veckan göra 39 mål på Spårvägen och sedan ställas mot Team Esbjerg. Med det sagt vill jag ändå belysa att H65:s resa i elitserien har varit fantastisk och jag älskar att spela i den ligan, avslutar Harris.

Dagens fråga

Lånar du ibland böcker på biblioteket?

Loading ... Loading ...
×