Internetbedragare lurade sin egen pappa

Hörby

Den 25-årige mannen beställde i juli 2013 en mobiltelefon av märket Samsung Galaxy S4 i pappans namn. 25-åringen tecknade också ett tillhörande telefonabonnemang hos Tele2, även det på sin pappa.
25-åringen lyckades få ut telefonen på en bensinmack i Hörby genom att visa sin pappas legitimation. Telefonen sålde han sedermera för 3 400 kronor.
Han upprepade proceduren ytterligare två gånger med samma, för honom själv, goda resultat.

18 augusti samma år beställde han en bärbar dator, en Apple Macbook Pro, värd cirka 11 500 kronor, med ett abonnemang på mobilt bredband som han fick med ett modem på en USB-sticka.
25-åringen hämtade paketet på samma bensinmack i Hörby och legitimerade sig med pappans körkort.

I samma veva passade 25-åringen på att beställa ytterligare en mobiltelefon, den här gången en HTC One, värd 6 000 kr i pappans namn, hos mobiloperatören 3.
Han åtalas för bedrägeri i alla tre fallen han lurat sin pappa. Sonen erkänner allt.
25-åringen åtalas för ytterligare tre brott vid Lunds tingsrätt. I samtliga har han lagt ut varor på auktionssajten Tradera, men sedan inte skickat dem när den som lagt vinnande budet satt in pengar på hans konto.

En kvinna i Lidingö lade högsta budet när 25-åringen auktionerade ut en Samsung Galaxy S4-telefon och satte in 3 802 kronor på hans konto.
En 30-årig smålänning bjöd, ”vann” och betalade 3 700 kronor för samma telefon utan att få den.
Och en 59-årig Borlängebo blev lurad att betala för en Samsung surfplatta som han aldrig fick.
25-åringen erkänner även de tre Tradera-bedrägerierna.

Dagens fråga

Görs det för lite åt mobbning och kränkningar i skolan?

Loading ... Loading ...
×