Sovande EU-migranter attackerade i natt

I minibussen som stod parkerad utanför en livsmedelsbutik i Perstorp sov sju rumänska EU-migranter. Vid ett-tiden på natten mellan fredag och lördag krossar någon en ruta på minibussen. När en av männen som sov i den vaknade och gick ut blev denne misshandlad, berättar KvP.se.

– De hann ikapp honom och sparkade på honom så han blev skadad, säger en av EU-migranterna till tidningen.
Misshandeln avbröts när en ordningsvakt, enligt KvP, passerade förbi i bil, stannade och började skrika åt väldsmännen.
Misshandeln avbröts när en ordningsvakt, enligt Kvällsposten, passerade förbi i bil, stannade och började skrika åt väldsmännen.

På polisen kan man inte bekräfta om det stämmer med ordningsvakten som ska ha avbrutit misshandeln. Klart är att polisen fick ett telefonsamtal vid två-tiden på natten med oklara uppgifter om en misshandel, eventuellt att någon hade blivit jagad, men att ingen var kvar på platsen längre. Polisen beslöt, enligt pressinformatör Maya Forstenius, att inte åka ut till platsen.

På lördagsförmiddagen väcktes fallet till liv igen på lördagsförmiddagen.
– Vi tiotiden på morgonen fick polisen in ett samtal från SOS om att en ambulans var på väg till sjukhus med en man som blivit misshandlad, säger Nils Norling, informatör vid Skånepolisens länskommunikationscentral.
– Vi har skickat en patrull till sjukhuset och en till den förmodade brottsplatsen.

På brottsplatsen möter polisen ytterligare två EU-migranter som uppger att de blivit misshandlade av de okända gärningsmännen.
– Det var en kvinna som fått en sten kastad i huvudet och en man som blivit slagen. Ingen av dem ska ha blivit allvarligt skadad.

För polisen berättar EU-migranterna, som är i 30-årsåldern att de blivit utsläpade ur minibussen. Hur många gärningsmännen är är ännu oklart.
– Det är i vart fall ett tiotal personer som kommit till platsen sedan kan jag inte gå in på än vad de gör.

Ännu vid 17-tiden hade polis inga gripna eller misstänkta för händelsen. Tre anmälningar om misshandel hade upprättats, liksom en om skadegörelse.
– Vi är mycket angelägna att komma i kontakt med människor som sett något av nattens händelse. Det kan också vara detaljer som att man sett någon röra sig mot eller från den aktuella platsen mellan ett och två, natten till lördagen.

Dagens fråga

Har du ställt fram balkong- eller utemöblerna än?

Loading ... Loading ...
×