Rånet mot en barnfamilj i Hofterup i Kävlinge kommun i fredags har många likheter med ett annat rån på samma ort för två år sedan.

Inga spår efter rånare

Rånet mot en barnfamilj i Hofterup i Kävlinge kommun i fredags har många likheter med ett annat rån på samma ort för två år sedan.

Även den gången var det fyra maskerade gärningsmän som trängde sig in i en villa. Offren – ett äldre par – bakbands och rånarna försvann med ett kassaskåp.
Rånet i fredags kväll mot en barnfamilj i Hofterup följde i stort samma mönster.  Fyra maskerade rånare tvingade sig in i villan som ligger lite utanför Hofterup, misshandlade pappan i familjen medan mamman och barnen bands med tejp. Rånarna tvingade mannen att öppna ett kassaskåp och försvann sedan med kontanter, guld och ett luftgevär.

 Cirka tre kvart senare rånades en man i lilla Fjelie by i Lomma kommun på sin bil. Enligt uppgift skulle han hämta posten när de männen gav sig på honom med en yxa och tvingade till sig hans bil.
Mannen fick mindre skador men behövde inte uppsöka sjukhus.
 Polisen binder samman de båda rånen och tror att det kan röra sig om samma gärningsmän.
 Jakten på de fyra beväpnade rånarna fortsatte med hög intensitet under lördagen.
– Vi har kallat in extra resurser och arbetar med de iakttagelser som gjorts och de spår vi har säkrat, säger Per Roberts, inre befäl i Lund.

 Under lördagen togs också ny kontakt med den rånade barnfamiljen.
 – De är naturligtvis oerhört skärrade och mår inte bra men vi försöker ge dem allt stöd vi kan i form av brottsofferstöd och annan hjälp. Vi ska försöka fortsätta förhören med dem under dagen.
 Att det för två år sedan inträffade ett liknande rån just i Hofterup känner polisen till.
– Om det finns ett samband kan vi däremot inte säkert svara på än men givetvis ska vi titta även på det. Men i det akuta skede vi befinner oss i just nu har vi inte hunnit dit än, säger Per Roberts.

 Polisen är mycket intresserad av tips från allmänheten om en grå Volvo S 80 med registreringsnummer som börjar på NNK. Bilen har anknytning till rånet i Fjelie.
– Alla tips om den och även andra iakttagelser vill vi gärna få in, säger Jimmy Modin, presstalesman på polisen i Skåne.
 I vilken bil gärningsmännen tog sig till Fjelie, om de har övergett en bil och fortsatt i en annan, eller bytt bil var på lördagen oklart men alla tips om bilar i området är intressanta.

 På lördagen var stämningen lugn i Hofterup och sommarstugeområdena.
 Polisen hade lämnat efter sina undersökningar och många som rörde sig ute kände inte ens till att det varit ett brutalt rån i närheten kvällen innan.
– Jag läste det i tidningen, berättar en kvinna som SkD pratar med.
– Men jag förstod inte att det var här precis. Däremot minns jag rånet 2012, det var otäckt.

 Hofterup som ligger i Kävlinge kommun är ett skogrikt och naturskönt område där husen ligger inbäddade i grönska. Här finns många hästgårdar och hagar.
 Hofterup ligger cirka fem kilometer norr om Löddeköpinge. Tätorten omfattar orterna Ålstorp och Henkelstorp. I tätorten finns också sommarstugeområdena Furunäs och Furuhill som numera är bebyggda med åretruntvillor.

Dagens fråga

Twin Peaks är tillbaka. Har du saknat kultserien?

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×