17-åring utsatt för mordförsök

Skadan är enligt polisen omfattande och brottet rubriceras som mordförsök, alternativt dråpförsök. 17-åringen har inte kunnat klargöra vad som har hänt honom.
– Nej, vi har ännu inte kunnat hålla förhör med honom efter operationen, säger inre befäl vid krimjouren i Malmö.
Hur är det med honom?
– Det ska vara stabilt
Direkt efter händelsen kommenterade polisens vaktahavande befäl det inträffade:
– Han (den skottskadade) är väldigt oklar. Vad han har sagt har ändrats och vi har fortfarande inte kunnat klargöra var det här skulle ha hänt någonstans. Han har uppgivit platser men där finns det inte minsta spår av att något skulle ha hänt, säger polisens vakthavande befäl Peter Martin.

Enligt Peter Martin går det i nuläget inte att avgöra om pojken ger skiftande besked om brottsplatsen på grund av bristande samarbetsvilja eller om han befinner sig i ett förvirrat tillstånd.

17-åringen har tidigare varit i kontakt med polisen men enligt Peter Martin är han inte känd som kriminell.
Det här verkar svårutrett. Hur jobbar ni vidare nu?
– Ja, det kan man säga. Vi har genomfört en teknisk undersökning på platsen där han påträffades. Men den har inte givit något.
Klockan var 01.50 när pojkens familj kontaktade polisen. Tidigare på natten, klockan 00.35, rapporterades ljudet av skottlossning i Kroksbäck. Men inte heller där fann polisen några spår och man tror i nuläget inte att det larmet har någon koppling till den skadeskjutne 17-åringen.
 

Dagens fråga

Twin Peaks är tillbaka. Har du saknat kultserien?

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×