Familj brutalt rånad

Larmet om rånet i Hofterup inkom strax efter klockan 17 på fredagen. Gärningsmännen hotade familjen med vapen.
– Männen ska ha tvingat familjen att öppna ett kassaskåp och tillgripit kontanter, guld och luftvapen, uppger polisens informatör Stephan Söderholm.
Efter rånet lämnade gärningsmännen platsen i en bil.
Pappan i familjen, 45 år, slogs ner av rånarna och fick svullnader, sår och blåmärken i ansiktet. Barnen, som är mellan åtta och femton år, fick sina händer bundna med tejp. Även mamman blev bunden.
Pappan fördes med ambulans till sjukhuset men uppges vara lindrigt skadad. Övriga familjemedlemmar chockades och skjutsades till barnakuten av en polispatrull.
Ett flertal polispatruller skickades till platsen som spärrades av. Tekniker har beställts för en brottsplatsundersökning.
Vid tjugo i sex på kvällen inkom ett larm om en person som blivit rånad på sin bil i Fjelie. Det ska enligt larmet ha varit fyra gärningsmän med yxor som tilltvingat sig bilen, en grå Volvo S 80. Det är i nuläget oklart om förövarna färdas i en eller två bilar.
Bilägaren blev slagen i huvudet vid rånet men behövde ingen ambulans.Polisen tror att de båda rånen har samband med varandra.
– Vi tror det dels eftersom brottsplatserna är geografiskt närliggande, även tidsmässigt, och att det handlar om fyra gärningsmän.
Under kvällen satte man in extra polisresurser i efterspaningarna av rånarna.
– Vi har larmat ut vad som har hänt till hamnar, våra granndistrikt och Öresundsförbindelsen, säger Söderholm.
Var rånarna maskerade?
– Inte maskerade, men någon av dem hade luvtröjan uppdragen. Vi har ganska bra signalement på dem.
Har ni säkrat några spår?
– Det finns några saker vi säkrat, som vi tittar på. Men jag kan inte gå in på vad det är.
Till en början försökte polisen spåra gärningsmännen med hjälp utav bilägarens mobiltelefon som ska ha legat kvar i den stulna bilen.
– Men det visade sig att rånarna kastat ut mobilen från bilen, säger Söderholm och fortsätter:
– Såna hör våldsamma rån är det inga nybörjare som håller på med.
Om det finns någon bakgrund till rånet eller tidigare hotbild mot familjen kan Stephan Söderholm inte gå in på i nuläget. Men polisen jobbar med såväl yttre som inre spaning och tittar på om det finns eventuella hotbilder.
Vid 13-tiden på lördagen hade polisen inga nya uppgifter att gå på utan spaningsarbetet fortsätter och är beroende av iakttagelser från allmänheten.
– Det kan vara stora som små. Allt är av betydelse för utredningen, säger informatör Jimmy Modin.

Dagens fråga

Twin Peaks är tillbaka. Har du saknat kultserien?

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×