Syndig dans och andra viktiga polisärenden

De flesta vet sannolikt inte ens att tillståndet finns. Men restauranger måste alltså söka tillstånd för att folk ska få dansa där. Dansar du några steg framför en bardisk i en lokal som inte har tillstånd så begår du en lagöverträdelse.
På grund av det absurda i att det krävs tillstånd för det, antas det av många att det inte beivras och att myndigheterna struntar högaktningsfullt i om någon steppar runt i en bar eller inte. Oftast så stämmer det – men inte alltid.
Gävlepolisen tar lagen på stort allvar. På Berggrenska gården i Gävle har den otillåtna dansen analyserats – utifrån bildbevis. Dansar folk på bilderna? En delägare till Berggrenska säger nej, medan en av kommunens inspektörer oroar sig för att folk ”rör sig taktfast till musik, under dansliknande former”. Är det taktkänslan som avgör om rörelsen är dans, eller bara svajande på stället på grund av någon öl för mycket? Polisen har till och med filmat den påstådda spontandansen, för att se om den bryter mot ordningslagen.Lagen ska avskaffas, inte bara för att den är fånig, utan för att det är orimligt resursslöseri att polisen ägnar sig åt att smygfilma dans. Vill man ägna sig åt mindre lagöverträdelser, vilket säkert vore välkommet för medborgarna, finns cykelstölder, bilinbrott och skadegörelse att se över och lägga arbetstimmar på.Martina Jarminder

Dagens fråga

Twin Peaks är tillbaka. Har du saknat kultserien?

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×