Matbutik drev bort tiggare – anmäls

Den kvinnliga tiggaren ska ha suttit vid entrén till den byggnad där Ica Supermarket och några andra butiker har sina lokaler.
Enligt enprivatperson som befann sig på platsen i måndags ska en anställd från Ica Supermarket ha kommit ut och ”drivit bort” tiggaren, som enligt anmälaren ”satt lugnt” vid ingången.

Exakt hur det gick till framgår inte av anmälan, bara att det inte förekom något våld. Anmälaren reagerade i alla fall så pass mycket att hen valde att göra en polisanmälan om ofredande.
Butiksägaren Henrik Karlsson var inte själv med och såg vad som hände, men enligt vad han fått veta av den anställde så fanns det en anledning till att tiggaren avvisades.
– Det som har hänt är att det kom in några kunder och berättade att tiggaren hade ett väldigt otrevligt sätt och skrek fula ord till dem som inte gav pengar, säger Henrik Karlsson.

En anställd gick då ut och bad tiggaren att lämna platsen.
– Han sade lugnt: ”Kan du vara vänlig och gå härifrån”, och då reste hon sig och gick. Det förekom ingen handpåläggning, vi har inte rört henne. Vi har bara bett henne gå.

Henrik Karlsson säger att det på sätt och vis var fel att avvisa tiggaren, eftersom butiken har en policy om att inte över huvud taget lägga sig i så länge tiggaren inte vistas inne i lokalen.
– Vi har ingen rätt att ingripa utanför köpcentrumet. Vi ska bara agera vid sådant som händer inne hos oss. Men om våra kunder tycker det är jobbigt och otrevligt att handla hos oss blir det ett problem.
Tiggare har förekommit utanför Ica Supermarket och andra platser i Höör, bland annat Systembolaget, i några månaders tid.
De flesta kunder bryr sig nog inte så mycket om tiggarna, tror Henrik Karlsson som inte heller sett några negativa effekter på försäljningen.

Dagens fråga

Twin Peaks är tillbaka. Har du saknat kultserien?

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×