Jimmie Åkessons sjukskrivning förlängs över årsskiftet. Foto: Robin Haldert/TT

Åkesson borta i två månader till

Tillförordnade partiledaren Mattias Karlsson (SD) är inte förvånad.
– Nej, det viktigaste är väl att han tar den tid han behöver för att fokusera på sig själv och sin familj så att han sedan kan komma tillbaka starkare på andra sidan, säger han.
– Det är klart att varje månad som vi är utan Jimmie är ett avbräck men jag är ändå trygg i förvissningen om att vi kommer att klara av det här. Vi är många som delar på hans arbetsuppgifter, säger Karlsson.
Frågan är hur troligt det är att SD skulle orsaka en regeringskris och ett eventuellt extraval utan Åkesson.
– Det påverkar inte vår analys. Vi har ett ansvar gentemot våra väljare i första hand att få igenom så mycket som möjligt av vår politik eller att se till att vi får den minst dåliga politiken för Sverige. Det ansvaret har vi även om vi inte har vår partiledare på plats, säger Mattias Karlsson.

Anledningen till att beskedet från SD dröjer hur partiet tänker rösta nästa vecka i riksdagen om regeringens budget är att det är ett svårt beslut, enligt Karlsson.

Om det över huvud taget kommer något besked före omröstningen den 3 december är oklart.
– Vi har ännu inte landat i hur vi ska kommunicera ett eventuellt beslut, säger han.
Jimmie Åkesson sjukskrevs kort efter valet på obestämd tid på grund av utmattningssyndrom. Förra veckan skickade han ett öppet brev till partimedlemmarna där han skrev att hans ”batterier” är tomma och att han behöver ”ta paus på riktigt”.

Dagens fråga

Twin Peaks är tillbaka. Har du saknat kultserien?

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×