Sanna Nielsen med gitarristen och kapellmästaren Joakim Ramsell. Foto: Jan Olsson

Skön julunderhållning med Sanna Nielsen

Det blev förstås julsånger på löpande band. Men tack och lov inte bara de allra vanligaste utan även en lång rad som åtminstone de flesta av oss sällan eller aldrig har hört tidigare. Bland dem Joni Mitchells underbara ”I Wish I Had a River” och några hemsnickrade, högst begåvade alster. Men visst, det är klart att vi också fick höra både Schuberts ”Ave Maria” och den nästan ofrånkomliga ”O helga natt”, eller ”Adams julsång” som den också brukar kallas. Fattas bara annat.
I nästan på pricken två timmar underhöll Sanna och hennes förnämliga musikanter – som gärna hade fått visa upp sig på egen hand i ett eller annat nummer.
Och mitt i alltihop dök plötsligt, och helt oannonserat, en gammal (61 år) bekant upp, Anders Glenmark från Tomelilla! Tillsammans med Sanna sjöng han bland annat Evan McGregors underbara ”Come What May” ur musikalen Moulin Rouge. Kvällens absoluta topp!
Sannas småprat med publiken, helt improviserat som det verkade, och hennes anspråkslösa och totalt ostressade sätt att uppträda skapade en stämning som närmast kan beskrivas som familjär. Och mindre familjär blev den inte då Mamma Nielsen, som satt i publiken, minsann ljudligt fick bekräfta att det var som Sanna berättade om sin första förälskelse. En bit bort satt förresten även Robin Paulsson och log glatt. Alltså samme Robin Paulsson som ska leda Melodifestivalen tillsammans med Sanna om några månader.
Sanna Nielsen lyckades faktiskt skapa julstämning fast det fortfarande är en månad kvar innan tomten kommer. Detta utan tjo och tjim, fyrverkerier, bjällerklang och andfådd hurtighet. Mycket imponerande!

×