Foto: Lennart Larsson

Ännu en misstänkt mordbrand i tältläger

Det var natten mellan onsdagen och torsdagen som det började brinna i tältet. Det var dock först på lördagen som det polisanmäldes – migranterna är rädda för att ha med polisen att göra, förklarar en person i nätverket Solidaritet med EU-migranter.

Men till slut gjordes alltså en anmälan. Tältet det brann i är enligt uppgift det som stod närmast en av ingångarna till tältlägret, beläget på Läderfabrikens gamla område, där Nobelvägen och Industrigatan möts.

Den 11 november brann det i ett tältläger i närheten av Mobilia; det gavs brottsrubriceringen skadegörelse, eftersom ingen människa skadades då. Den här gången har en 54-årig man förts till sjukhus för brännskador på fot och ben, och då blir rubriken mordbrand; en polis säger till SVT:s Sydnytt att han betecknar det som ett hatbrott.

Det var andra i lägret som väckte mannen; då brann det redan i madrassen han låg på.
Enligt en obekräftad uppgift brännskadades en annan man i en arm, men han ska ha valt att inte söka vård.

Utredningen försvåras av att det gått så lång tid innan anmälan gjordes. Polisen ska göra en teknisk undersökning av tältet. Den skadade mannen har berättat för polisen att han inte lagat mat eller eldat för värmens skull i tältet.

Personer från nätverket Solidaritet med EU-migranter ska de senaste nätterna ha markerat sin närvaro för att ge de boende i lägret ett visst skydd.

Dagens fråga

Känner du någon som drabbades av terrorattacken i London?

Loading ... Loading ...
×