18
var en av de tappra förare som körde en veterantraktor utan hytt. – Jag har med mig regnkläder

Veteraner kämpade mot bröstcancer

– Min farfar höll alltid hållit på med traktorer och dog i cancer tidigare i år. Så det kändes som en bra sak att komma hit med hans gamla Ferguson Grålle, säger Rasmus Glifberg, 18.
Han var en av de yngsta förarna som deltog i lördagens veterantraktortåg för att samla in pengar till Cancerfondens rosa bandet-kampanj.

Strax efter klockan tolv rullade 16 traktorer ut från marknadsplatsen i Sjöbo, efter att varje förare hade skänkt en startavgift på minst 50 kronor till insamlingen.

Nyfikna Sjöbobor passade också på att titta på de gamla traktorerna innan avfärden och flera personer skänkte pengar utan att själva köra i tåget. Roland Persson från Eggelstad, som tagit initiativet till traktorfärden, var nöjd med uppslutningen.

– Det är förare som har kommit ända från Löberöd, Tomelilla och Skåne Tranås. Jag har själv hittat förare till alla mina tre veterantraktorer.

Många deltagare hade fäst rosa band på sina jackor och Roland Persson hade själv prytt sina traktorer på samma sätt.

Den bullriga färden gick sedan ut på väg 13 mot Ystad. Därifrån svängde karavanen in mot Sövde, som traktorerna körde igenom innan de fortsatte förbi Ilstorps kyrka och till Sjöbo sommarby.

Efter att ha kört tillbaka till Sjöbo via väg 11 gick sluttampen av färden på Västergatan mitt i centrum innan traktorerna var tillbaka på marknadsplatsen igen.
– Jag tror inte att någon har kört med traktorer mot bröstcancer innan. Det känns jätteroligt att veteranerna får göra en insats i stället för att bara stå och glänsa, säger Roland Persson.

Dagens fråga

Missar du ofta att äta frukost?

Loading ... Loading ...
×