M hoppar av från nämnd i protest

Mitt under socialnämndens senaste möte reste sig ersättarna Eva Lindholm (M) och Martin Nilsson (M), etta och trea på Moderaternas lista i fullmäktigevalet i höst, och gick därifrån.
– Deras uppträdande väckte allmän bestörtning och häpnad. Någon tyckte att det var barnsligt, säger socialnämndens ordförande Birger Larsson (FP).

Frågan som avhandlades, och som väckte så upprörda känslor, var en omorganisation av fältgruppen. Beslutet som fattades innebär att fältsekreterarna lyfts in i Hestiaprojektet.
– Beslutsunderlaget var bristfälligt. Det var tydligt att de andra ville att vi skulle vara eniga. Nämnden petar för mycket i detaljer istället för att jobba med de övergripande frågorna, säger Eva Lindholm.
Hon och Martin Nilsson hoppar nu av från socialnämnden. De uppfattar det som att de andra borgerliga partierna i allt högre utsträckning fryser ute Moderaterna och kör sitt eget race.
– Under mötet initierade de andra borgerliga partierna ett ärende om att utreda en privatisering av Hagadals äldreboende. Vi fick inte veta något om det i förväg.

– Det här var droppen. Vi hoppar av från socialnämnden och lämnar in våra avsägelser till kommunen. Vi kandiderar dock fortfarande i valet, säger Eva Lindholm.
Birger Larsson betonar att det är viktigt att socialnämndens ledamöter tar ansvar för den besvärliga ekonomiska situation som nämnden har hamnat i.
– Vi måste fatta en del obekväma beslut, och då gäller det att stå upp i blåsten, säger han.

Dagens fråga

MFF har inte börjat säsongen som laget hoppats. Tror du fortfarande på guld?

  • Ja, självklart! (44%, 319 Röster)
  • Nej, knappast! (31%, 219 Röster)
  • Jag har aldrig trott på guld. (25%, 179 Röster)

Antal röster: 717

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×