Say Lou Lou spelar i Folkets park i Malmö på lördag kväll. Foto: Andreas Öhlund
Say Lou Lou består av de 23-åriga tvillingssystrarna Miranda och Elektra Kilbey som har växt upp i både Stockholm och Sydney. Foto: Andrew Woffinden

Say Lou Lou spelar
på feministisk festival

– Vi är väldigt glada över att få vara delaktiga i en sådan här dag. Vi hoppas även få se skymtar av andra aktiviteter om vi hinner, säger 23-åriga Miranda Kilbey som med sin tvillingsyster Elektra ingår i Say Lou Lou.
De växte upp i både Sydney och Stockholm. Deras pappa Steve Kilbey sjunger i det australiska rockbandet The Church och mamma Karin Jansson var med i det svenska punkbandet Pink Champagne.

För två år sedan startade systrarna Say Lou Lou ihop. Debuten kom när en kompis laddade upp deras första singel, ”Maybe you”, på ljudtjänsten Soundcloud som med en gång fick positiv respons.
Sedan dess har de hunnit släppa ett antal singlar och åkt på flera turnéer.
– Innan var musiken ett hemmaprojekt.Nu är det väldigt hektiskt och vi har få lediga stunder. Ibland känns det overkligt, men det är väldigt roligt.

De har även kommit med på BBC:s lista över årets stora stjärnskott.
– Vi har verkat mycket London och England så det var skönt att komma med på listan, det visar att vi blivit accepterade i det engelska musikklimatet. Det gav oss medvind in i 2014. Det är inga svenskar eller australiensare för den delen som har hamnat på listan på många år.
Systrarna bor både i Stockholm och London där håller på att färdigställa sin debutskiva.
– Det blir en skiva med tio-elva låtar som vi släpper senare i höst. Vi skriver text och musik själva, men för det mest försöker vi ha med en tredje part för att neutralisera tvillingskapet. På skivan jobbar vi mest med med Janne Kask. Han är också vår mentor och har varit med från början.
Hur skulle du beskriva musiken som ni gör?
– Det är renodlad popmusik, men seriös popmusik, melodiskt och atmosfärigt. På debutskivan fokuserar vi på att få låtarna att låta mer som vi gör live. Låtarna har mer rytmer och trummor och ett snabbare tempo, mer groove.
Hur funkar det att jobba i hop med sin tvillingsyster?
– Det funkar bra men det blir väldigt intensivt. Det kan även bli slagsmål och tårar. Men annars så går det väldigt fort. Vi jobbar väldigt bra tillsammans, vi är väldigt synkade. Jag vet ingen annan som jag jobbar så bra med som min syster.
På lördag blir det underhållning i Folkets park från klockan 19. Say Lou Lou spelar innan Marit Bergman som spelar klockan 20.30.
Hur ser det ut för er efter spelningen i Malmö?
– Då blir det en veckas semester, det har vi inte haft på väldigt länge så det känns skönt. Efter det spelar vi på festivaler hela sommaren.


Webb-tv kultur

×