Poliskontroller bakom stök på Ramels väg

Polisen kallades till Ramels väg med anledning av en mindra brand. Samtidigt kom samtal om att flera personer sköt raketer i samma område. Sammantaget gjorde de att röken stundtals låg tung över området.
– Man har skjutit mot vuxna, barn, poliser och bilar. Det var mycket rök så många blev oroliga och hörde av sig till oss, sa Marie Persson, informatör på polisen i Skåne under måndagskvällen.

Upprinnelsen till den oroliga stämningen stod, enligt polisen att hitta i en polisinsats tidigare under kvällen.
– Under eftermiddagen och kvällen gjorde vi planlagda kontroller av fokuspersoner och personer intressanta i samband med Operation Olivia, säger Nils Norling, informatör vid Malmöpolisen.
Operation Olivia är en särskild insats för att komma åt Malmös kriminella nätverk. 

Fyra av de personer som kontrollerades visade sig vara narkotikapåverkade. Hos dessa gjorde husrannsakningar som ledde till mindre beslag av narkotika. 
– Senare på kvällen började ett antal personer med kopplingar till de kontrollerade skjuta raketer mot personer och fordon. De satte också eld på ett antal lastpallar utanför en närbutik, säger Nils Norling.
– Det brann inte så mycket från dem, det var mest rök. Det var mycket rök i området över huvud taget.
Poliser fotpatrullerade i området under flera timmar. En person greps, misstänkt för ringa narkotikabrott, i samband med att flera kontroller gjordes men inga personer frihetsberövades i samband med oroligheterna på kvällen.
– Vi har inte fått in några uppgifter om att någon person skulle blivit skadad eller att egendom skulle ha skadats.Vi har inte heller upprättat några anmälningar under kvällen. Om någon skulle ha drabbats vill vi gärna att de tar kontakt med oss så tar vi upp anmälningen.

Dagens fråga

Känner du någon som drabbades av terrorattacken i London?

Loading ... Loading ...
×