Ett motionslopp för välgörenhet ordnas i Furulund den 9 mars av makarna Anna och Fredrik Nystedt. Foto: Caroline Stenbäck
Ett motionslopp för välgörenhet ordnas i Furulund den 9 mars av makarna Anna och Fredrik Nystedt. Foto: Caroline Stenbäck

Ordnar motionslopp för diabetessjuka barn

– Banan är småkuperad på stigar och i skog och man kan springa, lunka eller gå ett varv på 6,5 kilometer eller två varv, då blir det 13 kilometer, säger Anna Nystedt.
Loppet ordnas för att samla in pengar till diabetessjuka barn i Afrika och hela anmälningsavgiften går till att förbättra deras överlevnadsmöjligheter.
– Pengarna går till organisationen Team Type 1 som hjälper barnen, säger Fredrik Nystedt.

Han berättar att organisationens mål är att samla in omkring 4,5 miljoner kronor. Men det innebär också en fysisk utmaning. Han och en grupp från organisationen ska i sommar cykla ett av världens tuffaste motionslopp – Haute Route.
– Det blir 91 mil och över 19 Alptoppar på 7 dagar från Genève till Nice. Det blir tufft, men något annat än Vätternrundan eller maraton som jag gjort innan.
Paret har arrangerat ett välgörenhetslopp tidigare. 2010 gick Kävlinge Ultraintervaller av stapeln där de samlade in över 40 000 kronor som sedan skänktes till Alzheimerföreningen.
– Det var väldigt populärt. Man sprang så långt man orkade. Vi var 25 som sprang alla de åtta milen, säger Anna Nystedt.
Varför motion och välgörenhet?
– Jag tror att det är lättare att skänka pengar om man samtidigt får möjlighet att röra på sig. Och det är roligt om det händer något här.
Hittills har 168 personer anmält sig.
– Det är fler än vad vi trodde och det är även flera barnfamiljer. Nu hoppas vi på att bli 200. Som det ser ut nu så kan vi få ihop mellan 20 000 och 25 000 kronor, säger Fredrik Nystedt.
Deltagarna belönas med bulle och blåbärssoppa.
– Vi hoppas att det här kan bli en tradition. Längre fram i vår ska vi även ordna ett cykellopp, säger Anna Nystedt.
Sista anmälningsdag är den 28 februari. Läs mer på: piggelina.se/stavietrail.

Nyhetsbrev

×