Årets manlige respektive kvinnliga idrottare 2013 i sydöstra Skåne

Idrottens stora kväll i sydost

Teatern var utsåld sedan länge och därmed full till bristningsgränsen.
Överlyckliga pristagare och de många nominerade applåderades välförtjänt och flitigt på den sydostskånska idrottens egen Oscars-gala.

De två kanske mest prestigefyllda priserna erövrades av Peder Fredricson från Österlens RK och Armina Barakovic, Ystads Karateklubb, som Årets manliga respektive kvinnliga idrottare. Fredricsons finfina ridsportsår 2013 avslutades med bland annat fyra klassegrar på Stockholm Horse show i Globen. Armina Barakovics 2013 innehöll bland annat ett SM-guld och ett brons samt ett EM-brons.
– EM-bronset slår ut allt annat, lät Armina meddela.

Handbollsgeniet Fredrik Petersen fick för andra året i rad priset som Årets ambassadör. I fjor delade han det med med fem andra handbollsprofiler från Ystad. Nu var han ensam etta. Fredrik blev Champions League-mästare för Hamburg 2013 och svarade för avgörande insatser i finalen. Pedersen var dock själv inte på plats på teatern.

Gladast av alla glada pristagare var nog Vivi Hagenkötter, som efter att ha utsetts till Årets eldsjäl höll ett långt och känslosamt tal.
– Jag har verkat i Ystadskorpen i 47 år. Först eller sist spelar ingen roll för oss motionärer. Det är gemenskapen som är det viktigaste.

Utöver prisutdelningar bjöds det på humoristiska sportnyheter presenterade av TV4:s Anna Bergh. Bland annat fick publiken se konferenciern Andreas Narsell utmana två pensionärer. Husbandet bestod av musikerna från före detta The Ark med Sylvester Schlegel, för exakt en vecka sedan en av artisterna i Malmös deltävling av Melodifestivalen, i spetsen. Succémusikalen Kal P Dal gästade också.

Dagens fråga

Lånar du ibland böcker på biblioteket?

Loading ... Loading ...
×