Foto: Ralph Bretzer

Ingelsta Kalkon lägger ned fyra butiker

– Vi har gått med betydande förluster de senaste åren, säger Ingelsta kalkons vd Peter Andersson.
– Vi har gjort en genomgång av företaget för att se hur vi kan rätta till verksamheten så att den går med vinst igen – för det har den gjort historiskt sett.

Den genomgången ger vid handen att endast tre av företagets totalt nio butiker runt om i landet går med vinst. Fyra av dem måste läggas ned, däribland den i Västra Hamnen i Malmö. Butikerna på Östergatan i Malmö och på Knut den Stores gata i Lund går inte med vinst de heller men där gör man bedömningen att man med åtgärder kan få vinst i dem.

Företaget har idag 167 anställda och ett 60-tal av dem jobbar i butikerna. Hur många som riskerar uppsägning på grund av neddragningen kan inte Peter Andersson säga i nuläget.
– Vi har inlett MBL-förhandlingar och därför kan jag inte svara på hur många som berörs, säger han.
– Det här är väldigt tråkigt för det drabbar riktigt duktiga och lojala medarbetare men det är nödvändigt för att vi ska kunna vända företaget till vinst.

Förutom att minska på antalet butiker och personalstyrkan kommer företaget även att minska antalet produkter som man saluför. Dessutom har man redan avvecklat sina leveranser av mat till sjukhus.
– Vi måste fokusera på vår kärnverksamhet och bli bättre på att utveckla delikatesser.
–  Jag är ytterst optimistisk för att vi med de åtgärderna vi totalt sett dragigt igång i företaget kan vända till vinst igen redan under 2015.

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

  • Nej (70%, 408 Röster)
  • Ja (30%, 175 Röster)

Antal röster: 583

Loading ... Loading ...
×