Mindre än en timme efter att föräldrar och barn samlats stod en tvårätters middag framdukad på långbordet. Foto: Stefan Persson
Kompisarna Silas Scott-Grönberg och Rubén Giraldo hjälps åt att göra en lingonsmoothie med kardemumma och sojamjölk.
Barnfamiljer lagar mat på Möllan

Mat på Möllan

– Jag är från Indien, och vi gillar att gå ut. Men på barnmenyer är det bara pizza och pasta. Min son som är 2,5 år får kött varje dag på dagis. Varför ska barn få en så snäv syn på mat, undrar Zeenath Hasan, som driver restaurang Tapori Tiffins i gallerian Mitt Möllan.
Hon bestämde sig därför för att bjuda in andra barnfamiljer och låta dem laga mat tillsammans i hennes restaurangkök.
– Jag jobbar, och vet hur svårt det kan vara med mat.

Med sina matträffar hoppas hon kunna ändra på den bilden. Ett tjugotal barn och vuxna kom till den första träffen. De delades in i matlag, och 55 minuter senare stod en tvårätters vegetarisk meny på bordet.
– Bra. Det ska vara jämförbart med att laga mat hemma med barnen, säger bildkonstnären Karoline H Larsen, som bjudits in av Zeenath Hasan för att hålla i den första träffen.
Daniel Roman kom med tvåårige sonen Esteban, och fick uppdraget att laga en bönröra.
– Det är trevlig att träffa andra småbarnsföräldrar, och att göra saker med sitt barn. Annars går man direkt från förskolan hem och lagar mat, säger Daniel Roman, som mest lagar enkla rätter hemma.
– Esteban gillar pasta.

När alla satt sig runt koångbordet kunde de hugga in på bulgursallad, savoykål med rostad hasselnöt, guacamole och lingonsmoothie.
Till efterrätt blev det rågbrudssmulor med björnbär och sojagrädde.

Dagens fråga

Har du nyhetspushar aktiverade i telefonen?

Loading ... Loading ...
×