Israel uppges ha bombat syriska mål

– Flera explosioner hördes vid en luftvärnsbas i Snubar Jableh-området, sade Rami Abdel Rahman vid regimkritiska Syriska människorättsobservatoriet.
Han kände inte till vad som orsakat explosionerna, som enligt honom ska ha ägt rum i onsdags. Uppgiften om att israeliskt stridsflyg var inblandat kom från en amerikansk regeringskälla och förmedlades via CNN.

Målet för attacken var enligt källan raketer och annan militär utrustning som Israel befarar skulle kunna överföras till Hizbollah-milisen i Libanon. Den israeliska armén kommenterade inte uppgifterna.
Förutom den attacken rapporterade den arabiska tv-kanalen al-Arabiya om ett anfall som israeliskt stridsflyg ska ha genomfört mot Damaskus i onsdags.

Det är inte första gången som Israel attackerar mål i Syrien. Uppgifter om flygangrepp har förekommit vid flera tillfällen tidigare. En tidigare misslyckad attack mot den syriska basen utanför Latakia som tillskrivits Israel skedde i slutet av juli. Vissa avancerade raketer hade då flyttats före angreppet och inte förstörts, vilket fick en del bedömare att vänta sig att Israel skulle slå till igen.
Utrikesminister Carl Bildt (M) ville sent på torsdagskvällen inte kommentera förrän han fått mer information om flygräden.

Dagens fråga

Följer du SM-slutspelet i ishockey?

Loading ... Loading ...
×