Klart för gymnasieflytt

För bara några dagar sedan var det i stort sett klart att de husvilla byggeleverna från Norra Sorgenfris gymnasium skulle flytta in på Rosengårdsskolan. Men efter ett samverkansmöte med rektorer, fack och elever las Rosengårdsplanerna av flera skäl åt sidan.
Bland annat var elever från båda skolorna oroliga för konflikter och problem.
– Och vi skulle inte få plats med allt det vi vill få plats med, bland annat elevhälsan. Och den är ju jätteviktig, speciellt i den här situationen, säger gymnasiedirektör Eva Ahlgren.
Sent på onsdagen blev man istället överens om att flytta till Västra hamnen, till före detta Mediegymnasiets lokaler i Ubåtshallen, för den teoretiska utbildningen. Kvar att lösa är var den praktiska utbildningen ska genomföras.
Hyresavtalet gäller året ut.
När det gäller eleverna från gymnasiesärskolan är det redan klart att de ska flytta till Valdemarsro och dela lokaler med Lernia.
– Där är hemvisten på plats och det jobbas frenetiskt så man kan ta emot elever på tisdag, säger Eva Ahlgren.


På onsdagen offentliggjorde hennes förvaltning ytterligare en rapport om hur anställda och elever påverkats av sin tidigare inomhusmiljö på Norra Sorgenfri gymnasium. I en så kallad hälsoscreening sa hela 65 procent av dem som svarat på enkäten upplevde att de var trötta, 45 procent att de var tunga i huvudet, 35 att de led av huvudvärk och 33 procent att ögonen var irriterade eller sved.
Resultatet bedöms vara så uppseendeväckande att gymnasieförvaltningen gjort en anmälan till arbetsmiljöverket.

Dagens fråga

Åt du våfflor på våffeldagen?

Loading ... Loading ...
×