Flera skarpa skott rakt genom fönster

Inne i bostaden befann sig sex personer, varav ett spädbarn. Och ärendet rubriceras nu som mordförsök.
– Det är skarpa skott som har gått rakt igenom rutan, konstaterar Linda Pleym, informatör vid Malmöpolisen.

Det var strax före klockan nio på tisdagskvällen som polisen fick larm om skottlossning mot en lägenhet på Snödroppsgatan. En timme senare kom nästa larm om att någon använde skjutvapen i Malmö. Den här gången sköt en gärningsman mot en bil som stod parkerad på Norra Grängesbergsgatan.
 
 
Polisen undersöker om det finns någon koppling mellan de båda skjutningarna.
– Hittills finns inget direkt som tyder på det. Men vi kan inte heller utesluta ett samband och tittar därför så klart på den möjligheten också, säger Linda Pleym.
 
På Snödroppsgatan ska minst tre skott ha avlossats mot ett fönster. Det rör sig om ett flerfamiljshus och bostaden ligger ett par våningar upp. De sex personerna befann sig i bostaden när skotten avlossades, men ingen träffades eller skadades. Det rör sig om tre kvinnor mellan 22 och 57 år. Och en flicka på bara några månader.
I lägenheten fanns även två män, 32 och 68 år gamla.
 
Vilket vapen som använts är däremot oklart. Polisen genomförde en teknisk undersökning på platsen direkt efter skottlossningen, men resultaten därifrån är inte helt klara. Under onsdagen genomförde polisen en dörrknackning bland boende i området.
 
– Direkt efter skjutningen hade vi inte så många vittnen. Det rör sig bara om ett par personer som har hört skottlossningen.
 
– Därför hoppas vi komma i kontakt med någon som sett själva händelsen eller observerat något annat i anslutning till den, säger Lina Pleym.
 
Personerna i lägenheten säger till polisen att de inte har någon förklaring till det inträffade och att det inte finns någon hotbild mot dem som de känner till. Strax före klockan tio på kvällen kom nästa larm om skottlossning i Malmö. Då sköt någon flera skott mot en personbil på Norra Grängesbergsgatan, nära korsningen med Amiralsgatan. Personbilen stod parkerad och var tom.
 
Vittnen har berättat för polisen att de såg en misstänkt man som efteråt försvann springande från platsen. Händelsen är rubricerad som skadegörelse. Bilen ägs av en 21-årig man. Men ägaren känner inte heller till någon hotbild. Fordonet har tagits i beslag av polisen för teknisk undersökning. Polisen hade på onsdagen ingen misstänkt för någon av skjutningarna.

Dagens fråga

Åt du våfflor på våffeldagen?

Loading ... Loading ...
×