En tånginläggning presenterades av Carl Thomaeus.
Martin Persson serverade must gjord av insamlade äpplen. Foto: Claes Hall
Karin Bengtsson från Malmö Naturskola bjöd Sofia Knutsson och Jesper Käll på te gjort av lokala örter.
Zeina Poulani och Fatme Ibrahim erbjöd kakor från kooperativet Yalla-trappan.
Konstverket som pryder ishallen invigdes i samband med skördefesten.
Nycirkuskollektivet Glädje medverkade också. vid Skördefeste.

Det nära tas tillvara

Marina kunskapscentret Sea-U serverade tång från Öresund, Malmö Naturskola visade en karta över platser där det går att plocka gratis nötter och bär och föreningen Ätbar stad serverade sin äppelknyckarmust.

Skördefesten i arrangemang av Drömmarnas hus återkom nu för fjärde gången.
– Vi försöker få en lagom blandning av marknad, underhållning och workshops, säger projektledare Åsa Johansson.
Dagen inleddes med invigningen av det konstprojekt som, inklusive en grön klättervägg, nu pryder ishallens norra vägg.

Projektet har genomförts av elever från Rosengårds- och Örtagårdsskolan i samarbete med konstnären Jafer Taoun.
Att blåstång från Öresund går utmärkt att äta när den kryddats och wokats framgick vid Sea-U:s stånd.
– Vi har också en inläggning med en annan typ av tång, berättar Carl Thomaeus.
Äppelknyckarmusten är inte knyckt, däremot framställd av insamlade äpplen.

– Vi har tagit kontakt med flera koloniområden och det finns gott om äpplen som ingen hinner ta hand om, säger Martin Persson från Ätbar stad.
Tillsammans med Helena Persson och Annie boldt åker han runt med cykelkärra och hämtar äpplena.

Sedan framställs musten i ett litet musteri på Sofielund.
– Ungefär 150 flaskor har det blivit hittills, berättar Martin Persson.
Den som lämnat minst tio kilo äpplen får en flaska must, som i övrigt säljs till bland annat restauranger. och butiker.

Dagens fråga

Är du släkt med Gustaf Vasa?

Loading ... Loading ...
×