- Min första reaktion är att det är väldigt obehagligt och skrämmande

Romer kräver
svar av Ask (M)

Föreningen har nu begärt ett möte med justitieminister Beatrice Ask (M).
– Vi vill att hon ska få förklara det här.
Justitieminister Beatrice Ask reagerar starkt på uppgifterna.

– Jag blir chockad, för jag vet ju att vi har lagar och regler som är väldigt noggranna när det gäller polisens möjligheter att behandla personuppgifter. Man får inte behandla uppgifter om personer bara på grundval av en persons ursprung, säger hon till TT.

– Nu har jag krävt och utgår ifrån att jag får en ordentlig genomlysning av vad som är fakta i detta och på vilket sätt det hanteras. Vad jag förstår så är det inte Rikspolisstyrelsen som haft kunskap om detta, men innan vi fått alla fakta på bordet är det litet svårt att säga hur det ser ut, säger hon.

– Det ska vara ordning och reda på hur polisen hanterar personuppgifter. Vi lade en ny polisdatalag som gäller från 2012, och det är otroligt viktigt att man följer den, säger Beatrice Ask.

Dagens fråga

Känner du någon som drabbades av terrorattacken i London?

Loading ... Loading ...
×