Dragkamp om den av flera NHL-stjärnor signerade Tre kronor-tröjan. Med lite tur kan den komma bli antingen Leo Rimfors och Inez Östergårds. Tröjan lottas ut på söndagen under Brösarpsdagen. Foto: Privat

Brösarp får hjälp av NHL-stjärnor

Jo, i ett försök att rusta upp en av Sydsveriges sista uterinkar, belägen i just Brösarp, får den otippade hockeybyn på Österlen draghjälp från självaste ishockeylandslaget. Den NHL-späckade OS-truppen 2014, med Henrik Zetterberg och landslagskompisarna Niklas Kronvall och Henrik Lundqvist i spetsen, har signerat en Tre kronor-tröja i ett försök att hjälpa byn att få in pengar för att rusta upp Brösarps ishockeyrink. Tröjan lottas ut på Brösarpsdagen i morgon, söndagen den 8 september, genom att skjuta mål i ett hockeymål.
Tröjan signerades på deras läger inför OS som var i Stockholm för ett par veckor sedan och har fixats till Brösarp av landslagets psykologiske tränare, som råkar bo utanför Brösarp.
Dessutom har flera i laget lovat att ge ytterligare draghjälp till uterinken genom att dyka upp i vinter när det vankas hockeyderby igen.

×