sa Eva Hallberg och återinvigde stadsbiblioteket.
EAI brottades i tältet på torget under Föreningsmässan ...
... med tennisklubben värmde upp med mjuk boll.
Blänkande krom

Eslöv fylldes av aktiviteter

De hann bli färdiga trots allt, personalen på stadsbiblioteket. Under lördagen återinvigdes biblioteket efter tre månaders renovering, precis som planerat. Medan de vuxna besökarna strosade runt på det nya klinkergolvet och fyllde famnarna med efterlängtade böcker höll barnen istället efter färgglada ballonger.

Kommundirektör Eva Hallberg greppade saxen, konstaterade att böcker är både fantasins vingar, en fantastisk sysselsättning… och väldigt tunga för den som sak flytta på dem.
– Ni har gjort ett fantastiskt jobb, sa hon till personalen innan hon vände sig mot det blågula invigningsbandet.
– Det här biblioteket invigde jag redan för 13 år sedan så jag tänker i dag, när jag klipper bandet, bara säga ett ena ord. Och ni får gärna falla in. Äntligen!

I tältet på Stora torg som i torsdags var företagarnas och i fredags ungdomarnas hade det under lördagen blivit föreningarnas tur. Tennis-, fotbolls- och brottningsklubbarna idrottade i vars en hörna och en mängd andra föreningar, av alla de slag, passade på att visa upp och informera om sin verksamhet.
– Trevligt, tyckte både de själva och besökarna.

Strax efter klockan tolv, mullrade så knuttarna in. 150 motorcyklar av alla de slag körde kortege genom Eslöv på sin väg från Marieholm till Trollsjön. Initiativet är Startmotors mc:s och pengarna som dagen ger, i startavgifter och annat, går till välgörenhetsinsamlingen för ”Min stora dag”.
Cyklarna ställdes sedan på parad i allén invid Trollsjön och lockade massor att stanna och titta på blänkande krom och läderdetaljer. Tyvärr lockades även regnet fram.
– Vädret är jätteavgörande för hur många som kommer till en kortege med sina motorcyklar. Men jag tycker ändå att det blev rätt så bra i år, säger Bo Ungesson i Startmotors mc.

Dagens fråga

Har du ställt fram balkong- eller utemöblerna än?

Loading ... Loading ...
×