Hundratals köade vid Dockplatsen i går för att få komma in i Sigmahuset med sina gamla föremål. Där pågick inspelningen av Antikrundan. Foto: Ludvig Thunman
Malte Larsson
12
fick uppmuntrande ord från experten Pia Staël von Holstein när han visade sina smycken.
- En bägare. Orginalet var i elfenben
säger Gösta Ekman.
Roland Ljungberg
från Höllviken
och hans stol

Lång kö för Antikrundan

Kön ringlar sig från entrén till baksidan av huset. Längst fram står Sara Karlsson och hennes son Malte Larsson, 12. De var på plats strax efter åtta på morgonen.
– Jag är bara med som chaufför och assistent. Det är Malte som är den stora samlaren i familjen, även om jag tycker att det är kul också, säger Sara Karlsson.
Klockan har blivit tolv och insläppet sätter igång. Alla får visa upp sina föremål för få veta vilket expertbord de ska ta sig till.

Knut Knutsson är för många tv-tittare ett välbekant ansikte, han har varit med sedan programmet startades för 25-år sedan.
– Skåne är ett rikt landskap med närhet till Köpenhamn och jag hoppas att vi får se möbler, silverföremål och textiler som bönderna använde sig av.
Han säger att många frågar om värdet.
– Faktiskt så är det mer vad det är för något som intresserar än ett högt pris, säger han.
Det har blivit dags för Malte Larsson att visa upp sina smycken som han har i en påse. De har han köpt på sig från antikmarknader runt om i Skåne.
– Det här var är en intressant ring. Den är i koppar och kan vara från Medeltiden. Och här är en annan, troligen från renässansen, säger experten Pia Staël von Holstein.
– Att du vet att smyckena har hittats i Trelleborg gör det intressant. Men tyvärr tror jag de inte är värda mer än ett par tusen kronor på grund av skicket de är i, säger hon.
Malte ser glad ut ändå.
– Jag är jättenöjd.
För många innebär det en lång väntan innan det är dags för dem att få deras föremål värderade.
Några kanske får se sig själva på tv när programmet sänds med start i januari nästa år.

Dagens fråga

Var det rätt land som vann VM i fotboll?

Loading ... Loading ...
×