Graffitistjärnor intog den 90 meter långa väggen utanför Folkets park och fans följde proffsens arbete. Foto: Hanna Dockson

Graffitistjärnor samlades vid vägg

Väderförhållandena kunde knappast vara bättre när graffitistjärnorna intog väggen i Folkets Park. Ett perfekt tillfälle för fans att få en autograf av sina förebilder och även en möjlighet att få måla sida vid sida med idolen.
– Malmö är en fantaistk förebild för andra städer och kan likans vid graffitikulturen svenska högborg. Här har man valt en tolerant och demokratisk syn på allas rätt rätt till kultur och konst, säger Ceylan Holago Riksteaterna producent för Walls of fame.

En bit bort står en person som väljer att vara anonym, men som glatt berättar att han har gjort graffiti sedan tolv års ålder och gör fortfarande .
– Jag är här med en kompis från Danmark och har spanat in stjärnorna när dom målar och nu lämnar jag mitt avtryck innan jag åker tillbaka till Danmark, säger han som inte vill nämna sitt namn. Han har liksom många av dom som kommit hit för att titta ett stort intresse för graffiti.
– Det är lite känsligt det här med graffiti fortfarande. Just här får man ju måla, men så är det inte överalll, säger han.

Det öppna klimatet i Malmö gör att staden belönats med ett besök av stjärnorna MADC från Tyskland, Bates från Danmark och Kaos från Sverige.
–Vi vill tacka för att det finns en stad som uppmuntrar och ger utrymme för den här konstformen, säger Ceylan Holago.

Dagens fråga

Missar du ofta att äta frukost?

Loading ... Loading ...
×