Världsrekordförsök med
hjälp av hypnos

– Det låter kanske science fiction, men det här är ingen hokus pokus, det är sanning. Jag är en nytänkare. Med det här tar jag min sport ett steg längre, hälsar Johnny Wahlquist.
Den meriterade styrkelyftaren Johnny Wahlquist har genom sin långa karriär gjort många uppmärksammade utspel. Nu bjuder han på ännu ett: ett världsrekordförsök under hypnos.

– Det blir tillställning den 10 augusti. Jag vill och hoppas få lyfta i Korsavadshallen i den stora hallen och tror att jag skulle kunna fylla den med 5-600 åskådare. Om det inte blir där så kör jag i Simrishamns Atletklubbs gym. Världsrekordet kommer förvisso inte att bli officiellt godkänt, men jag vill visa att det går att lyfta tungt under hypnos, berättar Johnny Wahlquist.
Hypnotisören heter Jimmy Kristensson och kommer från Svedala.
– Jag har inte hämtat honom från parkbänken, poängterar Wahlquist.
– Han är välkänd. Och han gör det gratis. Vi har träffats och gått igenom grunderna. Han påstår att jag är mottaglig för hypnos.
Du är inte rädd för att folk i allmänhet ser detta som ett skämt och att de står bakom din rygg och skrattar?
– Nej, nej. De ska få se. När jag gjort min lyftning är det inte någon som skrattar. De kommer möjligen att påstå att jag förstört sporten med ett resultat som blir svårt att slå…
– Problemet är bara det att folk är tveksamma till det som är nytt. När Elvis Presley började slå med benen gjorde folk korstecken. Hur stor blev han?!

Sin senaste ”riktiga” tävling gjorde Johnny Wahlquist i november i fjor. Då tog han SM-guld i bänkpress, hans femte i rad i denna disciplin, med 325 kilo. Hans personliga rekord lyder på 346 kilo. Världsrekordet är 360,5 kilo.
– På träning har jag tagit 370 kilo, meddelar Johnny.
Den 10 augusti ska Johnny Wahlquist, för övrigt tillbaka i Simrishamns AK efter en kort sejour i Lunds AK, visa att han kan lyfta så tungt även när andra ser på. Under hypnos…

Dagens fråga

Missar du ofta att äta frukost?

Loading ... Loading ...
×