Det var alldeles fullt med kippavandrare på Södra Förstadsgatan i dag. FOTO: LUVIG THUNMAN
Micael Bindefeldt på plats i Malmö.
Stämningen var god under lördagens kippavandring.
Entreprenören Dan Olofsson tog med sig hustrun Christen Olofsson och systern Eva Johansson.
Willy Silberstein var nöjd med det stora deltagandet.

Många visade sitt stöd vid kippavandring

– Jag kommer från en judisk familj som var utsatt för nazisterna i Tyskland. Därför passade jag på att visa mitt stöd för de judar som trakasseras i sin stad när jag ändå är i Malmö. Kommunledningen är dåliga på att skydda och värna om den judiska gruppen som utsätts för ett mångårigt hat från andra mångkulturella grupper, säger Micael Bindefeld.
Flera hundra personer vandrar långsamt och i vänligt samspråk från synagogan till Stortorget där flera korta tal hölls.


– Vårt budskap är entydigt, vi tror på alla människors lika värde och manifesterar emot antisemitism men också islamofobi och andra former av främlingsfientlighet, framhöll Olle Schmidt, europaparlamentariker för Folkpartiet.

Sofia Nerbrand, malmöbo och medmänniska, pratade också om hur viktigt det är att bilden av Malmö förbättras och att vi tar ton för tolerans och bekämpar fördomar mot olika mångkulturella grupper. 

– Detta är den tredje större kippavandringen som vi arrangerar. Vi valde att ordna en vandring denna veckan när stora delar av Europas kulturliv och media är på plats för att följa finalen i Eurovision Song Contest, berättar Willy Silberstein, ordförande i Svenska kommittén mot antisemitism.

Dagens fråga

Har du ställt fram balkong- eller utemöblerna än?

Loading ... Loading ...
×