Idrottsdagen på Ringsjöskolan bjöd på också på lite improviserad brottning mellan rullstolsburna Per Sköldbäck och Oscar Wassbjer. Den förre har trots sitt handikapp prövat att bestiga Kebnekaise vid två tillfällen. Foto: Tobias Karlsson

Eldsjäl lärde ungdomar handikappidrott

Hård, driven men med glimten i ögat. Inspiratören Per Sköldbäck från Ängelholm var i går på besök på Ringsjöskolan under en lite annorlunda idrottsdag.
Alla elever i nian fick möjlighet att pröva på olika handikappidrotter. Populära sporter som goalboll, hinderbana för handikappade och rullstolsbaket var en del av utbudet.
God hjälp hade Per Sköldbäck av Ringsjöeleven Oscar Wassbjer som suttit i rullstol sedan han var två år gammal.
– ”Alla kan” heter projektet som på längre sikt vill få handikappidrotten integrerad i gymnastikundervisningen. Det är nyttigt för klasskamraterna att se Oscar visa upp sina kunskaper, säger Per Sköldbäck.
Oscar Wassbjer tror att den här typen av projekt kan minska diskrimineringen av handikappade.
– Det är en bra dag för gående elever. På en vanlig gymnastiklektion kör jag basket när andra springer 100 meter. Men ibland är jag med i de andra elevernas övningar, säger han.
När basketmatchen väl drog igång var engagemanget stort bland deltagarna. Den som var mest engagerad var Per Sköldbäck som agerade domare och tränare i ett.
– Jag tvingar ingen men jag vill att ni ska pröva det här, sade han innan matchen drog igång.
Eleven Benjamin Söderbom i nian gillade idrottsdagens tema.
– Det är kul, annorlunda och ger en ett nytt perspektiv, sade han.

Dagens fråga

Tycker du att årets Malmöfestival har varit bästa hitills?

Loading ... Loading ...
×