Högskolan drar ned
på fyra program

Samtidigt påpekar rektor Stefan Bengtson att Malmö högskola egentligen borde utökas med 1500 utbildningsplatser.
Den allmänna bantningen av utbildningsplatser i riket slår snett i Malmö som har en betydligt yngre befolkning och hög ungdomsarbetslöshet, påpekar han.
Besparingarna innebär antagningsstopp för fyra program i höst, bland annat folkhälsoprogrammet som haft svårt att locka studenter, och kandidatprogrammet Personal och arbetsliv som möter en svag efterfrågan på dagens arbetsmarknad.
Högskolans sparbeslut beräknas leda till en övertalighet på cirka 20 anställda. Men det kan bli fler eftersom neddragningarna även får konsekvenser i administrationen. Risken är stor att det i slutändan landar i ett antal uppsägningar, hur många klarnar i sommar, säger Stefan Bengtsson.

Dagens fråga

Märkte du av det märkliga väderfenomenet igår morse?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×