Grannbyar i hockeyderby

Den prestigefyllda kampen slutade 14-12 (7-5, 5-4, 2-3) till bortalaget Maglehem, men håller bara minusgraderna i sig har Brösarp chans att utkräva revansch i ett returmöte.

Drygt 200 åskådare hade samlats kring den nyspolade isen på Brösarp utomhusrink. Rökmaskin, orgelmusik, gratis blåbärssoppa och den jämna kampen på isen bidrog till het stämning i minusgraderna. Det är just tack vare ett par veckors kyla och rikligt med ideellt krafter som hockeyderbyt på Österlen kunde arrangeras för andra året i rad. Annars får man backa till 70-talet för att hitta förlagan till byaderbyt.

Idel glada amatörer på isen visade att det åtminstone går utmärkt att göra mål i en ganska målglad tillställning där alltså Maglehem drog det längsta strået. Plusgrader och regn hotar nu Brösarps chanser till revansch som annars är tänkt som ett rent returmöte i Maglehem inom kort.

×