Spelmansmusik

Hotspot Kölleröd får bygden att leva upp

Hotspot-projektet pågår bara i ett halvår till, och Eva Grip och hennes medhjälpare har satt ihop ett digert finalprogram.
– Meningen är att människor som bor nära varandra – inom en mils radie – ska träffas på ett sätt som man inte har gjort tidigare. Hotspot Kölleröd startade för ett år sedan och förväntningarna har redan överträffats. Vi har uppnått målet att aktivera och engagera människorna i bygden, säger Eva Grip.

Genom att lyfta fram besöksnäringen, den lokala historien, föreningslivet och företagandet hoppas Leaderprojektet Hotspot Kölleröd att fler turister ska lockas till området och att ännu fler ska välja att bosätta sig i trakten.
– Det ska vara kul att bo här. Folk som bor här vill kunna bo kvar och ha sin försörjning där man trivs. Då är det viktigt att här finns affärer, skolor och en levande landsbygd.
1600-talsdagen i Östra Sallerup den 26 maj blir en av vårens stora happenings.

Dagens fråga

Missar du ofta att äta frukost?

Loading ... Loading ...
×