Johnny Wahlquist har nya guld i sikte. Foto: Jonny Nilsson

Vill fira 40 år med 20 SM-guld

Den nu 39-årige styrkelyftaren från Simrishamns Atletklubb gjorde den gångna helgen sin första tävling sedan han skadade handleden i maj månad i bänkpress-VM. Programenligt tog han guld i sin klass i det DM som gick i Malmö.
– Jag körde med träningsdräkten, gick in på 270 kilo och tog utan problem. Sedan avslutade jag med att ta även ta 290 kilo. Det kändes lätt. 270 kilo var kvalgräns till SM och 290 tangerat personligt rekord i träningsdräkt, upplyser Johnny Wahlquist.

Det var hans tävlingscomeback efter ett längre skadeuppehåll.
– Efter VM vilade jag handleden i tre månader. Nu har jag sju veckors träning bakom mig. Jag känner inte av skadan längre. Men så har jag också kört extra pass för att stärka handleden.
I slutet av november kör han för guld på bänkpress-SM.
– Innan dess ställer jag förmodligen upp på SL-DM, styrkelyfts-DM, i Karlskrona. Jag hade tänkt kvala in till SL-SM till våren. Inte sedan 2010 har jag lyft en hel tävlingsserie med knäböj, bänkpress och marklyft. 800 kilo är kvalgräns till SM. Det tror jag ska gå, säger Wahlquist, som under sina glans dagar tog 1000 kilo eller mer vid ett par tillfällen.

– Till våren ska SM i både bänkpress och styrkelyft gå samtidigt. Kan jag vinna bänkpress-SM i november och sedan båda SM-disciplinerna till våren, så kommer jag upp i 20 SM-guld och detta samma år som jag fyller 40. Det skulle vara rätt fräckt.

×