Maria Danchler

I köket går startskottet

Orden är Maria Danchlers, revisor på revisions- och konsultbyrån PwC i Malmö, ett av tre företag och verksamheter som valt att delta i Drömmarnas hus förändringsprojekt Sumak.
Den enkla idén är att medarbetare möts över gemensam matlagning för att i samtal och övningar sätta fingret på de normer som är en del av deras vardag. Utifrån de insikter som uppstår startar förhoppningsvis förändringsarbetet med syfte att minska diskriminering och utanförskap i arbetslivet.


– Mat är ett fantastiskt sätt att mötas på. Det blir en väldigt avslappnande stämning i samtal som påbörjas i ett kök, menar Jenny Kölfors, projektledare för Sumak som jobbar med kulturen som verktyg för att få deltagarna att reflektera över läget på den egna arbetsplatsen.
 
 

Lars Tengvall, projektchef på NCC har som målsättning att medverkan ska ge konkreta, mätbara förändringar i företaget.
 

– Jobbar man aktivt med något så händer det saker. För kanske sex, sju år sedan hade NCC bara nio procent kvinnliga tjänstemän, i dag har vi 19 procent. Det är likadant här, ser vi vinsten i och jobbar vi aktivt med att få in personal med rötter i andra länder så kommer vi att få det.

Dagens fråga

Är du släkt med Gustaf Vasa?

Loading ... Loading ...
×