Foto: Arkiv

Hela gruppstyrelsen avsattes

Louise Hedlund, som var vice ordförande i den gamla gruppstyrelsen, for i taket när hon fick veta vad som hade hänt.
– Vi avsattes av en minoritet i gruppen utan föregående varning. Det kommer inget gott ur det här. Jag har pratat med många i partiet som inte accepterar Lars Ahlkvist som gruppledare. De tycker inte att det här har gått regelrätt till, säger Louise Hedlund.
Efter några veckors stiltje har striderna i Moderaterna alltså tagit ny fart. En förtroendeomröstning skulle ha hållits om Lars Ahlkvist vid gruppmötet den 19 september. Men mötet sköts upp i sista stund.

Det hindrade dock inte kommunalrådet från att kalla samman gruppen ändå med kort varsel. Han och ytterligare ett tiotal Moderater infann sig. De passade på att avsätta den gamla gruppstyrelsen, välja en ny styrelse och utse Lars Ahlkvist till ordförande och ny gruppledare.
De fattade också beslut om att ingen förtroendeomröstning behövde hållas om kommunalrådet.
Endast elva av 23 fullmäktigeledamöter var med på gruppmötet. Pelle Skerup, Venche Larsson och Per Elis Jansson – några av Lars Ahlkvists argaste kritiker – dök inte upp eftersom de trodde att mötet var uppskjutet. Per Elis Jansson befann sig på tjänsteresa när mötet hölls.
Louise Hedlund, som inte heller var med, är orolig för att striderna i M kommer att förvärras nu när den gamla styrelsen kuppats bort.

– Det här förstärker bara splittringen i partiet. Lars Ahlkvist har ju flera gånger sagt att han ska gå fram med en egen lista i nästa val, och att han inte vill stå på samma valsedel som Pelle Skerup. Det är kanske det han nu försöker iscensätta. Men då måste man fråga sig vem som drar mest röster till partiet – Pelle Skerup eller Lars Ahlkvist? Det är bara att titta på vem som fick flest personkryss i förra valet, säger Louise Hedlund.

Dagens fråga

Sparar du på vattnet hemma i sommar?

Loading ... Loading ...

Tv

×