Sofie Schmidt ser ljust på framtiden. Foto: Sara Strandlund

Nu vill Sofie Schmidt
hoppa och springa

Efter många månaders oro var det en stor lättnad för henne att transplantationsteamet klarat av att byta ut hennes lungor och att hon hade överlevt.
För en månad sen satt denna tappra tonåring oftast i rullstol och ägnade dagarna åt att medicinera, äta via en sond, använda andningsapparat och ha sjukgymnastik. Samtidigt hade hon börjat på gymnasiet på Polhemskolan och övningskörde med sina föräldrar.
– Det var när vi var ute på en runda som personsökaren började pipa. Vi ringde upp transplantationskoordinatorn som sa att vi hade en timme på oss att ta oss in till sjukhuset. Det var bara att köra hem och vara beredda på att sjukhustaxin skulle komma, berätta mamma Inga-Lill.

Skånskans läsare har kunnat följa Sofies resa. Så snart hon känner sig pigg nog kommer hon att blogga om operationen, tills dess går det bra att läsa om tiden dessförinnan och skicka lyckönskningar till henne här: http://blogg.skanskan.se/levamedcf/!

Senaste nytt omLund

Nyhetsbrev

×