Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Koppeltvång utökas

Och även den här gången skar frågan genom partigränserna. Moderaten Rickard Wendel ville till skillnad från partikamraterna helt avskaffa koppeltvånget.
Förslaget innebär i korthet att de områden som det i dag råder koppeltvång i – Centrum och Södra Innerstaden – ska utökas med områden i Käglinge, Centrum, Västra hamnen och området kring Malmö centralstation.
Samtidigt utökas områdena där man måste plocka upp efter sin hund med en del av Oxie, Fosie och ett område i Limhamn-Bunkeflo.
Tekniska nämndens ordförande Anders Rubin (S) underströk att utvidgningen inte beror på att det finns koppelproblem i de nya områdena utan att stadgan mer anpassas med nya områden och att en del konstigheter tas bort.

Dagens fråga

Är du släkt med Gustaf Vasa?

Loading ... Loading ...
×