Malmös varvshistoria del av parken

Så mycket mer kan inte landskapsarkitekt Karin Larsson säga i nuläget gällande den fortsatta utformningen av Varvsparken. Ursprungsplanerna med geometriska former i centrum ska återkomma och vattenlek i form av en plaskdamm, eller liknande, ska dock förverkligas.

– Det viktiga är en tydlig förankring med Kockum och Malmös varvshistoria i form av en lekplats med modeller av olika fartyg, berättar Karin Larsson.
Efter att tekniska nämnden skickat tillbaka ett första förslag till utformning av parkens nästa etapp, på tomten granne med Stapelbäddsparken bakom Ica Maxi, väntar nu en teknisk utredning för området.

– Det innebär att vi mer exakt kommer att veta vad allting kostar, berättar Karin Larsson.
De inledningsvis 14 miljoner kronor som gatukontoret äskat för utbyggnaden fick nej av politikerna i tekniska nämnden. För dyrt blev svaret. Man ville också att projektet skulle utformas i närmare samarbete med Kockumiterna i stan, vilket nu kommer att ske.
Sedan tidigare finns Malmö museer med som bollplank i arbetet med nästa etapp som tidigast kan ha byggstart 2013.

Dagens fråga

Är du släkt med Gustaf Vasa?

Loading ... Loading ...
×