Invigning av Sollekplatsen

Akrobatisk invigningsfest

Det blev det rungande svaret på gatuchef Kerstin Gustafssons fråga till de hundratalet barn som i går var med och firade när Varvsparkens pelouse, den cirkulära gräsytan granne med Sollekplatsen, invigdes.
På den generösa gräsytan samlades områdets förskolor och skolbarn för att med akrobatik, trolleri och popcorn fira den nya samlingsplatsen i Västra hamnen som nu är halvvägs mot ett färdigställande.
– Den här platsen är toppen. Redan tidigare har vi använt lekplatsen väldigt mycket men den här stora gröningen är ett extra plus i kanten.
Det sa Lisbeth Arvenberg förskollärare på Fyrens förskola i Västra hamnen, och fick medhåll av kollegan Karin Nilsson som tillade:
– Särskilt mitt inne i stan är det väldigt värdefullt att ha tillgång till ett sådant här område.

För 40 miljoner kronor har stadsdelen fått en av Malmö största samlings- och evenemangsplatser. Den tjugonde temalekplatsen – Sollekplatsen med rutschkanan som gett lekplatsen smeknamnet ”Gula bollen” fanns med redan när bomässan BO01 öppnade.

Runt lekplatsen, som stod färdig redan förra året, har träd planterats för att på sikt växa samman till en strandskog. Kullar och en hängbro inbjuder till aktivitet och runt parken går ett promenadstråk som kantas av en allé med körsbärsträd och turkiska ekar.
Den generösa gräsplanen i parken som arkitekt Ulf Nordfjell ritat omgärdas av en betongmur som utformats till en kombinerad bänk och vindskydd.

En av områdets boende, Simon Johansson, hittar vi en av klätterställningarna på lekplatsen. Han välkomnar färdigställandet av parken som han tycker är positivt för området. Med vänner på besök från Slovenien var det självklart att ta med gästande Saska till Sollekplatsen.
– Jag tycker det är jättehäftigt här. Och Saska är helt förälskad i lekplatsen som är väldigt fin.

Dagens fråga

Är du släkt med Gustaf Vasa?

Loading ... Loading ...
×