Ola Svensson överraskade med en ny singel

Ola tillbaka med
singel-succé

– Vi har knappt gjort någon marknadsföring och låten har knappt spelats på radio, så därför var det extra intressant att se hur det gick, säger Ola.

Kanske har fansen på hemmaplan helt enkelt längtat efter ett livstecken. Det är ett och ett halvt år sedan Ola gjorde något hemma i Sverige. Men han har haft full verksamhet igång på andra håll i världen.
– Det har varit mycket resande, olika gig, många möten med skivbolag runtom i världen som mitt bolag Olinho samarbetar med. Det är vad jag har jobbat med, det och att skriva otroligt mycket, träffa låtskrivare och producenter och jobba för att få fram det nya albumet.

Efter många intensiva år med hitar på topplistan, Melodifestival, Körslaget, starten av det egna skivbolaget med mera kände Ola också att han behövde komma ifrån det offentliga rummet en tid.
– Jag kände att det skulle vara skönt att gå in i studiogrottan och vara där. Jag tror inte heller det är helt hälsosamt att ständigt leva i rampljuset och jag har behövt dra mig tillbaka för att få kreativiteten att veta hur jag ska ta mitt uttryck vidare.
 
I’m in love har Ola gjort tillsammans med svenske världsproducenten Shellback, Karl Johan Schuster, som bland annat ligger bakom hitsinglar till Pink, Britney Spears och Usher.
– Vi lärde känna varandra och blev kompisar för ett par år sedan. Han är en av de största, han ville höra vad jag har hållit på med och han har hjälpt mig. Vi skrev den här låten ihop och han producerade. Det har varit ett fantastiskt roligt samarbete, kul och inspirerande och jag har lärt mig mycket.

Titeln på låten säger egentligen inte vad den handlar om.
– Vinkeln är på en olycklig kärlek, som inte är besvarad. Den ena parten utnyttjar den andras kärlek.

Ett tema som är minst lika igenkännbart som de där lyckliga sångerna?
– Ja, det är kanske till och med fler som känner igen sig.

Det är en dansant låt också?
– Ja, jag skulle vilja säga en poplåt som är svängig och som absolut har dansinslag.

Videon till I’m in love spelades in i Los Angeles för snart en månad sedan.
– Jag var där och gjorde promotion, tog foton och gjorde intervjuer så vi passade på. Videon är regisserad av Erik Liss, som är väldigt duktig, och den har en känsla av svart humor precis som sången. Vi driver med kärleken med en underton av verklighet.

I’m in love är hittills bara släppt i Sverige. I utlandet fortsätter Ola jobba vidare med hiten All over the world.
– Den fortsätter bygga. I USA kan man jobba med en singel i två år, framför allt som ny artist.

Är det nya albumet klart redan?
– Nej, sommaren kommer jag att tillbringa i studion för att färdigställa det. Jag vill jobba tills jag känner att det är som jag vill ha det.

Några spelningar i Sverige är inte planerade i sommar. Däremot blir det spridda skurar på andra håll.
– Jag ska till Los Angeles om några veckor, Storbritannien väntar också, jag ska göra ett gig i Beirut i juli och i höst blir det Sydafrika.

All over the world, alltså?
– Ja, det blir en hel del resande – men övrig tid håller jag till i studion, säger Ola.

Webb-tv kultur

×